Meest recente artikelen

Dit zijn de lekkerste koude en warme groenten bij gourmet

In of naast de pannetjes

Dit zijn de lekkerste koude en warme groenten bij gourmet Artikel

Bij gourmet denk je meteen aan vlees en visgerechten. Maar ook koude en warme groenten zijn er heerlijk bij. Of je ze nu in de pannetjes gooit of erbij serveert... Met deze recepten en tips serveer je de lekkerste groenten bij gourmet.

Wil je liever wat minder vlees of vis eten? Of wil je wat meer afwisseling op de feesttafel? Ook groenten kunnen schitteren bij gourmet! Zo kun je er, naast lekkere sausjes, ook een feestelijk slaatje bij serveren.

Of je laat je gasten opscheppen van enkele warme groenteschotels bij de vlees- of vishapjes. Het allerleukst is natuurlijk als de groenten echt mogen meedoen. Zo kun je ook groenten voorzien op je gourmetschotel.

Welke groenten passen bij gourmet?

Een doorsnee portie groente varieert tussen 200 en 250 gram per persoon. Ui, paprika, champignons zoete aardappel, pastinaak, aubergine en courgette zijn een goede keuze om te gourmetten. Kortom: alle groenten die je kunt bakken of grillen.

Snij de groenten vooraf in kleine stukken zodat je ze makkelijk kunt bakken in de pannetjes. Of rijg ze aan een spiesje, voor op de grilplaat.

Gourmetrecepten met groenten

Nog smakelijker zijn de groentegerechten die je kunt bereiden op het stel. Zoals deze gourmet met een groentejulienne, bijvoorbeeld. Dergelijke gerechten zijn ook ideaal als je vegetarisch of vegan wil feestvieren.

Alles waar je een pannenkoekje, omelet of fritters van kunt maken, is een goed idee. Denk ook aan de groenterecepten die je op de grill of barbecue bereidt. Deze kunnen perfect op de grilplaat van je gourmetstel. Zij het dan in kleinere porties. Of wat dacht je van bruschetta of een mini toast champignon?

Dit zijn onze beste recepten, geschikt voor in de pannetjes of op de grilplaat.

Koude groenten bij gourmet

Hou je meer van gourmet zonder groenten te bakken of te grillen? Maak dan een feestelijke salade voor erbij. Die kun je zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil. Kies uit onze favorieten…

Warme groenten bij gourmet

Groenten zijn ook prima als warm bijgerecht bij gourmet. De volgende recepten combineren fantastisch bij vis of vlees uit een pannetje of van de grilplaat.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen