Meest recente artikelen

Crostini en bruschetta: 10x klein maar fijn

Heerlijke hapjes om te delen

Crostini en bruschetta: 10x klein maar fijn Artikel

In ‘Grease’ bezongen ze those summer nights… Bedoelden ze een gezellige avond onder vrienden met een flesje spumante en een bord vol crostini of bruschetta? Ontdek er hier tien om te zien… en meteen op te eten.

Crostini of bruschetta ?

De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Crostini betekent ‘dun toastje’ in het Italiaans, terwijl bruschetta van het Latijnse werkwoord ‘bruscare’ of kolen roosteren komt. Crostini worden van kleiner brood (bijvoorbeeld stokbrood) gesneden, terwijl voor bruschetta grotere sneden brood worden gebruikt. Het brood voor crostini wordt eerst geroosterd aan beide kanten en daarna ingesmeerd met olie. Een bruschetta wordt eerst ingesmeerd met olie en daarna pas geroosterd. Een nuanceverschil dus.

Het perfecte hapje in 3 stappen

STAP 1: de broodkeuze
Kies je voor een eenvoudig, maar overheerlijk en krokant gebakken vers wit stokbrood? Of ga je mee in de zuurdesemtrend met een langzaam gerezen boerenbrood, lekker dik gesneden en boordevol zaden en pitten? Kies sowieso een brood van goede kwaliteit, want dat bepaalt het succes van je crostini of bruschetta.

STAP 2: de basisspread

Een beetje olijfolie doet al veel, toch als je kiest voor extra vierge olie van goede kwaliteit. Je kunt ook gaan voor zelfgemaakte tapenade, een frisse spread op basis van zure room of roomkaas of een goed tonijn- of vleesslaatje.

STAP 3:  de luxueuze afwerking
Gegrilde groenten, een plakje gerookte zalm, gedroogde ham, salami of carpaccio van rund of tonijn: de afwerking mag best luxueus zijn. Nog een beetje grof zeezout, verse peper en een druppel goede olijfolie erover en je broodje is gebakken!

Probeer het zelf

Save

Save

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen