Recept

Toscaanse speltpastasalade met artisjok, gegrilde courgette en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een salade on the go à la Sandra Bekkari!

Tips!

• De pesto kun je in de koelkast ruim 1 week bewaren. Voor een snellere versie gebruik je kant-en-klare pesto.

• Gegrilde artisjokken op olie zijn echt heel handig om in huis te hebben. Ze zijn lekker als aperitiefhapje en geven een salade meteen een mediterraan karakter.

bereiding
  1. 1

    Kook de speltpasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in halve maantjes. Gril ze met de olijfolie in een grillpan. Kruid met peper, zout en de rozemarijn.

  3. 3

    Maak de pesto. Pel de knoflook. Mix het basilicum samen met de parmezaan, de knoflook, de pijnboompitten en 4 eetlepels olijfolie in de blender. Voeg olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de pesto en de gegrilde courgette onder de speltpasta. Verdeel de pasta in porties. Leg er per persoon 4 artisjokken bij en werk af met een paar blaadjes basilicum en flink wat parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toscaanse speltpastasalade met artisjok, gegrilde courgette en pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!