Recept

Toscaanse speltpastasalade met artisjok, gegrilde courgette en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een salade on the go à la Sandra Bekkari!

Tips!

• De pesto kun je in de koelkast ruim 1 week bewaren. Voor een snellere versie gebruik je kant-en-klare pesto.

• Gegrilde artisjokken op olie zijn echt heel handig om in huis te hebben. Ze zijn lekker als aperitiefhapje en geven een salade meteen een mediterraan karakter.

bereiding
  1. 1

    Kook de speltpasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in halve maantjes. Gril ze met de olijfolie in een grillpan. Kruid met peper, zout en de rozemarijn.

  3. 3

    Maak de pesto. Pel de knoflook. Mix het basilicum samen met de parmezaan, de knoflook, de pijnboompitten en 4 eetlepels olijfolie in de blender. Voeg olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de pesto en de gegrilde courgette onder de speltpasta. Verdeel de pasta in porties. Leg er per persoon 4 artisjokken bij en werk af met een paar blaadjes basilicum en flink wat parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toscaanse speltpastasalade met artisjok, gegrilde courgette en pesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Kook de speltpasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in halve maantjes. Gril ze met de olijfolie in een grillpan. Kruid met peper, zout en de rozemarijn.

  3. 3

    Maak de pesto. Pel de knoflook. Mix het basilicum samen met de parmezaan, de knoflook, de pijnboompitten en 4 eetlepels olijfolie in de blender. Voeg olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de pesto en de gegrilde courgette onder de speltpasta. Verdeel de pasta in porties. Leg er per persoon 4 artisjokken bij en werk af met een paar blaadjes basilicum en flink wat parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!