Couscoussalade met venkel, sinaasappel en pistaches
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Couscoussalade met venkel, sinaasappel en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade is heerlijk fris bij een stukje gemarineerde zalm of gegrilde halloumi op de barbecue!

Parelcouscous is groter én ronder dan gewone couscous. Niet in huis? Gebruik dan gewone couscous of een andere graansoort, zoals spelt, bulgur en quinoa. Of waarom niet: rijst?

bereiding
  1. 1

    Kook de parelcouscous beetgaar in de groentebouillon, volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel de venkel en maak de knol schoon, hou wat van het loof apart voor de afwerking. Schaaf de venkel met een mandoline of snij de knol in fijne plakjes met een scherp keukenmes.

  2. 2

    Snij de schil van de sinaasappelen en snij er dan mooie dunne plakjes van. Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes fijn.

  3. 3

    Laat de parelcouscous uitlekken en roer los met een vork. Kruid met het kaneelpoeder, de ras el hanout, peper en zout. Meng er de olijfolie en de wittewijnazijn door.

  4. 4

    Doe de couscous in een grote schaal. Meng er de geschaafde venkel, de stukjes dadel en de schijfjes sinaasappel door. Werk de couscoussalade af met de gehakte pistachenootjes en wat venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de parelcouscous beetgaar in de groentebouillon, volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel de venkel en maak de knol schoon, hou wat van het loof apart voor de afwerking. Schaaf de venkel met een mandoline of snij de knol in fijne plakjes met een scherp keukenmes.

  2. 2

    Snij de schil van de sinaasappelen en snij er dan mooie dunne plakjes van. Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes fijn.

  3. 3

    Laat de parelcouscous uitlekken en roer los met een vork. Kruid met het kaneelpoeder, de ras el hanout, peper en zout. Meng er de olijfolie en de wittewijnazijn door.

  4. 4

    Doe de couscous in een grote schaal. Meng er de geschaafde venkel, de stukjes dadel en de schijfjes sinaasappel door. Werk de couscoussalade af met de gehakte pistachenootjes en wat venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.