Recept

Salade met geroosterde bloemkool, granaatappel, hummus en za’atarcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mizuna is een Japanse slasoort met een lichte mosterdsmaak. Lekker! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de geroosterde bloemkool. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met de ras el hanout, het kerriepoeder, het komijnpoeder, peper en zout en giet er de olijfolie over. Meng goed en rooster de bloemkool 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de hummus. Pel de knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken en hou 1/4 apart voor de afwerking. Doe de rest van de kikkererwten samen met de knoflook, de tahin, het komijnpoeder, de olijfolie, peper en zout in de blender en mix tot een gladde hummus.

  3. 3

    Halveer de granaatappel en breek er voorzichtig de pitjes uit. Vang het sap op. Meng het granaatappelsap met de olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de olijven uitlekken en halveer ze.

  4. 4

    Maak de crumble. Meng de speltbloem met het eiwit, de za’atar en de olijfolie tot een korrelige crumble. Bak het geheel 10 minuten in een droge pan op het vuur.

  5. 5

    Spoel en droog beide slasoorten. Meng er de geroosterde bloemkool, de olijven, de rest van de kikkererwten en de granaatappelpitjes onder. Lepel er de hummus bij en werk af met de za’atarcrumble en de granaatappeldressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met geroosterde bloemkool, granaatappel, hummus en za’atarcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!