Meest recente artikelen

Hoe zorg je voor een aantrekkelijke en gevarieerde veggie feesttafel?

Gevarieerd met groentjes

Hoe zorg je voor een aantrekkelijke en gevarieerde veggie feesttafel? Artikel

Een veggie kerstmenu hoeft niet saai of eentonig te zijn. Dat bewijzen deze tips van Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts heeft niet enkel haar eigen blog Karola's Kitchen, ze schreef ook al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Wij vroegen haar hoe we zorgen voor een aantrekkelijke en gevarieerde feesttafel.

Karola's antwoord

"Vlees hoeft zeker geen hoofdrol te spelen op een feesttafel, ook al kregen velen onder ons het wel zo mee. Een van de trucjes die ik toepas, is zorgen voor veelheid. Geen traditioneel menu, maar een royaal buffet met veel kleur, keuze, creativiteit en groenten. Wat we vaak missen als er geen vlees op tafel komt, is een pièce de résistance, zoals een gebraad. In plaats daarvan kun je kiezen voor een gevulde pompoen of een hele bloemkool of knolselder uit de oven. Toffe manieren om toch een soort hoofdact te hebben!

Vul je tafel verder aan met schalen vol kleur en sausjes, dan kunnen mensen met plezier hun eigen bord samenstellen. En alsjeblieft: maak kroketten! Hier staan er altijd kroketten op tafel, en geloof me: daar win ik al de helft van de vleesetende zieltjes mee. Met kroketten erbij is het altijd feest. Ik weet niet of mijn tips genoeg zijn om je te beschermen tegen mogelijk geklaag van ultiem verstokte carnivoren, maar bij een ietwat ruimdenkend publiek beloof ik je succes!"

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen