Recept

Gourmet met homemade slaatjesbuffet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Wie niet zoveel tijd heeft de dag zelf, kan maïs uit blik nemen. Heb je geen blender om de groenten te raspen? Gebruik dan een mandoline om de wittekool in fijne plakjes te snijden en snij die daarna met een scherp mes in lange juliennesliertjes. ”

bereiding
  1. 1

    Maak de taboulé. Doe de couscous in een kom, verkruimel er het bouillonblokje bij en voeg kokend water toe tot de couscous net onderstaat. Dek af en laat 5 minuten wellen.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Maak de couscouskorrels los met een vork en meng er wat olijfolie, het citroensap, de citroenschil en de rozenharissa onder. Snipper de peterselie fijn. Maak de selderstengels schoon en snij ze in fijne plakjes. Meng de rozijnen, de selder en de peterselie onder de couscous. Zet de taboulé koel weg. Werk hem voor serveren af met extra takjes bladpeterselie.

  3. 3

    Maak de maïs-paprikasalade. Gril de voorgegaarde maïs rondom in een grillpan. Haal met een scherp mes de korrels van de kolfjes en meng er het paprikapoeder onder. Pel en snipper de rode ui. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Meng alle groenten en breng de salade op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie. Zet ze koel weg en werk ze voor serveren af met de krulpeterselie.

  4. 4

    Maak de koolsalade. Maak de wittekool schoon en snipper ze fijn. Maak het preiwit schoon en snij het in julienne. Laat de ananas uitlekken, maar bewaar het sap. Snij de ananas in blokjes. Snipper de peterselie.

  5. 5

    Klop de mierikswortelroom los met de honing en wat ananassap. Meng de wittekool met de prei, de peterselie en de ananas. Hou enkele ananasblokjes apart voor de afwerking. Lepel de dressing onder de salade, zet ze koel weg en werk ze voor het serveren af met de apart gehouden ananas en de rucola.

  6. 6

    Serveer de gourmetschotel met de homemade slaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gourmet met homemade slaatjesbuffet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!