Recept

Geroosterde bloemkool en broccoli met amandelen en tahindressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bloemkool wordt vaak gebruikt als klassiek hapje om te dippen bij het aperitief. Door kolen in de oven te roosteren, krijgen ze een intensere, licht nootachtige en zoete smaak. Lekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de broccoli en de bloemkool schoon en snij ze in roosjes.

  2. 2

    Leg de roosjes op een bakplaat en bedruppel ze met de olijfolie. Kruid ze met de za'atar, peper en zout. Rooster ze zo'n 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de dressing. Pers het sap uit de citroen. Meng de tahin en het citroensap onder de Griekse yoghurt. Kruid de dressing met peper en zout en voeg eventueel een beetje water toe om de dressing lopender te maken.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof.

  5. 5

    Haal de broccoli- en bloemkoolroosies uit de oven. Leg ze op een bord of schaal en bedruppel ze met de dressing. Werk ze af met de geroosterde amandelschilfers en geef er een partje citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde bloemkool en broccoli met amandelen en tahindressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!