Recept

Warme linzen-bloemkoolsalade met gemberwortelen en gekaramelliseerde noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerecht à la Pascale Naessens!

Natalie tipt!

“Ook bloemkoolblaadjes zijn eetbaar. De grote, taaiere exemplaren gebruik ik niet, maar de kleintjes leg ik samen met de bloemkoolroosjes op de bakplaat. Het resultaat is lekker knapperig.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de geraspte gember met de honing en het kerriepoeder, voeg een scheutje olijfolie toe en roer tot een glad sausje. Verdeel de bloemkool in roosjes, schraap de wortelen en halveer ze. Meng met het gembersausje en kruid met peper en zout. Spreid de groentjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif een halfuur in de oven.

  2. 2

    Giet de linzen af, spoel goed en laat uitlekken. Spoel de sla en hak fijn. Meng de pompoenpitten met de pecannoten, geriste rozemarijn en tijm, chilipoeder en honing en laat op een zacht vuur karamelliseren. Neem uit de pan en laat afkoelen.

  3. 3

    Neem de bloemkoolroosjes uit de oven en hussel onder de sla en de linzen. Bestrooi met de gekaramelliseerde noten en de wortelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warme linzen-bloemkoolsalade met gemberwortelen en gekaramelliseerde noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!