Recept

Courgettefritters

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij het aperitief en als lunch, maar ook als avondeten met een gemengde salade of aangevuld met garnaaltjes, gerookte zalm, avocado en lente-ui. Nog een lekker idee: steek ze eens tussen een hamburgerbroodje. 

bereiding
  1. 1

    Rasp de courgette goed fijn, met een handrasp of in de keukenrobot. Strooi zout over de geraspte courgette en laat ze – als je tijd hebt – 15 minuten uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Deze stap is cruciaal voor stevige fritters: neem een klein handje van de geraspte courgette en knijp er het grootste deel van het vocht uit. Je zal versteld staan hoeveel vocht er nog uitkomt. Knijp zo alle geraspte courgette uit.

  3. 3

    Verkruimel de feta of rasp een andere kaas zoals halloumi. Hak de groene kruiden fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de kruiden, de lente-ui en de knoflook met de feta. Doe er de bloem bij.

  4. 4

    Klop de eieren los en kruid ze royaal met peper en zout. Meng de losgeklopte eieren onder het fetamengsel. Meng nu ook de geraspte courgette onder het mengsel. Breng op smaak met nootmuskaat en citroenschil. Schrik niet van de klonters in het beslag: dat hoort zo. Het mag wel zeker niet te dun of waterachtig zijn.

  5. 5

    Doe een ruime hoeveelheid olie in een pan, zodat de volledige bodem bedekt is. Wacht geduldig tot de olie goed heet is.

  6. 6

    Neem met twee lepels een portie beslag en leg het hoopje in de pan. Duw het wat plat met de bolle kant van je lepel. Herhaal tot je pan vol is. Laat genoeg ruimte tussen de fritters, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Doe het in enkele keren als je pan niet groot genoeg is. Bak ze langs elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Maak een sausje van de yoghurt, kruiden en citroenschil en kruid met peper en zout. Strooi nog wat fijngehakte munt over de fritters en serveer ze met partjes limoen en de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettefritters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!