Meest recente artikelen

Deze groenten passen het best bij spek

Spek voor ieders bek!

Deze groenten passen het best bij spek Artikel

Spek is niet duur en valt bij jong en oud in de smaak. Maar welke groenten passen er nu het best bij? Heel wat, zo blijkt.

1 Spruitjes

Een beetje vet, zout spek combineert prima met de licht bittere smaak van spruitjes. Zo gaan ook je kinderen van spruitjes houden! Bovendien zijn spruitjes echte superfood van eigen bodem! Lees hier hoe je ze het lekkerste klaarmaakt.

2 Groene kool

Ook de grote broer van spruitjes, groene kool of savooikool, past prima bij spek. Verwerk ‘m in een winterse stoemp, of in een stevig soepje: heerlijke winterkost!

 

3 Rodekool

Denk jij ook meteen aan gebakken speklapjes met rodekool? Inderdaad een klassieke combinatie! Doe er een keertje druiven bij, of grill de rodekool en serveer ze met een groentepannetje van kikkererwten en spek.

 

4 Wortelen

De zoete en weinig uitgesproken smaak van wortelen (net als spek een budgettopper, overigens!) kan wel wat extra pit gebruiken. Door wat spek toe te voegen aan je gerecht met worteltjes wordt het meteen extra smaakvol.

 

5 Uien

Heel veel recepten beginnen met het aanstoven van wat spek en ui. Maar soms speelt ui ook een hoofdrol als groente in een gerecht, en ook dan wordt het dikwijls met spek gecombineerd.

 

6 Spinazie

Spinaziestoemp met spek, wij zijn ermee groot geworden. Maar ook gecombineerd met pasta is dit duo een instant hit.

 

7 Andijvie

De Hollandse stamppot met andijvie en spek is een klassieker. Verwerkt in een frisse salade zul je vast ook voor deze combinatie vallen.

8 Boontjes

Kijk jij ook bij elk familiefeest uit naar de spekrolletjes met boontjes? Een klassieke combinatie, en in een een Luikse salade vinden we ze nóg lekkerder. Helaas iets minder gezond… maar één keertje per jaar moet zo’n zonde wel kunnen, toch?

 

9 Zoete aardappel

Zoete aardappel kan al snel een beetje té zoet worden. Pep de smaak daarom op met een ingrediënt met pit, zoals chilipeper of een beetje gerookt spek.

 

10 Pompoen

Ook pompoen heeft van zichzelf niet zoveel smaak. Je combineert ‘m best met iets zouts, zoals spek of salie.

 

11 Broccoli

Zoals je hierboven al kon lezen, combineren de meeste kolen goed met spek. Ook broccoli is er heerlijk bij.

 

12 Prei

Van een klassieke Franse quiche lorraine tot een pasta met prei en spek: dit smakelijke duo is onweerstaanbaar.

 

13 Tomaat

Een beetje zout brengt de smaak van tomaten helemaal tot z’n recht. Vervang je gewone keukenzout een keertje door zout spek: dat zorgt voor extra pit in je gerecht.

14 Aardpeer

Zoete aardpeer wordt extra lekker met een beetje rooksmaak erbij. Van gerookt spek, bijvoorbeeld.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen