Meest recente artikelen

Met dit trucje smaken je tomaten rijper

Gedaan met wachten op zoete, sappige tomaten!

  • Deel dit artikel:
Met dit trucje smaken je tomaten rijper Artikel

Droom jij ook van blozende tomaten die net zo vol en zoet smaken als die in het Zuiden? Wij hebben dé truc om de smaak van je tomaten een serieus duwtje in de rug te geven. En 't is enorm simpel.

Tomaten zijn misschien wel het lekkerste wat de zomer te bieden heeft, en zulke lekkernijen wil je natuurlijk vooral in je gerechten gebruiken als ze op hun best zijn. Maar als je net zo ongeduldig bent als wij, dan weet je ook hoe moeilijk het is om te wachten tot al die verschillende variëteiten op hun smaakpiek komen.

Geen nood: wij hebben een verrassend simpele hack om je tomaten meteen een pak rijper te doen smaken. Het geheime ingrediënt? Zout. Jep: een genereuze snuif zout transformeert de smaak van bijna-rijpe tomaten volledig. Dat komt omdat het ervoor zorgt dat het vocht uit de tomaten getrokken wordt.

Zo doe je het:

  • Snij de tomaten in schijfjes en schik ze in een vergiet
  • Bestrooi ze met voldoende zout
  • Laat 20 minuten staan
  • Gebruik de tasty tomatenschijfjes in al je zomergerechten

Waarin gebruik je ze?

Nu je tomatenschijfjes heel wat minder vocht bevatten, is hun smaak een pak puurder. Bovendien is hun textuur veel vleziger en zullen ze veel minder vocht afgeven als je ze kookt of bakt. Laat ze dus gerust de hoofdrol spelen! Ga snel aan de slag met deze recepten:

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Penne met 3 tomaten

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pizza met tomaat, rucola en pijnboompitten

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatentaart met mozzarella

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Zeebaars met tomaten en olijven

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen