Recept

Geroosterde flespompoen met gebakken appel en radicchio

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke wintersalade met spekjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de butternut in de helft, lepel de pitten eruit en snij het vruchtvlees in parten van ongeveer 2 centimeter dik. Schik de pompoen in een ovenschaal, duw er enkele takjes tijm en teentjes knoflook tussen, besprenkel met olijfolie en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Spoel de appel, verwijder het klokhuis, snij in stukken en voeg na 10 minuten toe aan de pompoen. Leg er enkele kleine klontjes boter op en bak nog 10 minuten verder.

  3. 3

    Pel de sjalot en snij samen met de radicchio fijn. Bak even op in wat olijfolie. Besprenkel met wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Bak de spekjes op in een antikleefpannetje zonder vetstof.

  4. 4

    Maak een salade met de geroosterde pompoen en appel, de radicchio en de spekjes. Snipper er de peterselie bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde flespompoen met gebakken appel en radicchio

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!