Recept

Savooistoemp met spekjes en chipolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water

  2. 2

    Hou 4 mooie bladeren van de kool apart en snij de rest in fijne repen. Kook de koolreepjes 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Snij 1 plak spek in reepjes, laat ze uitbakken in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Stoof de koolreepjes in het spekvet.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk. Vermeng met de kool- en de spekreepjes. Kruid naar smaak bij. Hou warm op een zacht vuur.

  5. 5

    Bak de overige plakken spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Prik de chipolataworsten in met een vork. Bak ze goudbruin in een beetje olie of boter.

  6. 6

    Blancheer de 4 koolbladeren gedurende enkele minuten, laat uitlekken en dep droog met een keukenhanddoek.

  7. 7

    Serveer de stoemp op een koolblad en leg er het spek en de worst bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tags:

Savooistoemp met spekjes en chipolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!