Gegrilde rodekool met kikkererwtenpannetje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde rodekool met kikkererwtenpannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rodekool in schijven. leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en kruid met de specerijen en grof zeezout. Schuif 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten, laat goed uitlekken. Spoel de koriander en laat goed uitlekken, pluk de blaadjes. Stoom de krieltjes beetgaar. bak de spekjes en de aardappelen krokant, voeg de kikkererwten toe en roerbak kort. Haal van het vuur en roer er de sesamzaadjes door.

  3. 3

    klop alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker los. Zet koel weg.

  4. 4

    Serveer de gegrilde rodekool met het aardappelpannetje. bestrooi met koriander en serveer er de yoghurtdressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rodekool in schijven. leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en kruid met de specerijen en grof zeezout. Schuif 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten, laat goed uitlekken. Spoel de koriander en laat goed uitlekken, pluk de blaadjes. Stoom de krieltjes beetgaar. bak de spekjes en de aardappelen krokant, voeg de kikkererwten toe en roerbak kort. Haal van het vuur en roer er de sesamzaadjes door.

  3. 3

    klop alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker los. Zet koel weg.

  4. 4

    Serveer de gegrilde rodekool met het aardappelpannetje. bestrooi met koriander en serveer er de yoghurtdressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.