Savooikoolsoep met een topping van spek en tuinkers
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Savooikoolsoep met een topping van spek en tuinkers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke wintersoep. 

bereiding
  1. 1

    Verwijder de nerven van de savooikoolbladeren en snij in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de aardappel in blokjes.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een grote, diepe pan en bak de uien met de knoflook glazig. Voeg de savooikool en de aardappelblokjes toe. Overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen.

  3. 3

    Mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, garneer met de topping.

Voor de topping
  1. 1

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof, laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Werk de soep af met de spekblokjes, een eetlepel room en enkele sprietjes tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwijder de nerven van de savooikoolbladeren en snij in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de aardappel in blokjes.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een grote, diepe pan en bak de uien met de knoflook glazig. Voeg de savooikool en de aardappelblokjes toe. Overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen.

  3. 3

    Mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, garneer met de topping.

Voor de topping
  1. 1

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof, laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Werk de soep af met de spekblokjes, een eetlepel room en enkele sprietjes tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.