Recept

Pompoensoep met bloemkool, spek en knoflookcroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snipper de ui en 1 teentje knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en de pompoen en snij in blokjes. 

  2. 2

    Verhit een klontje boter in een diepe pan en stoof er de ui en de knoflook in. Voeg de zoeteaardappelblokjes, pompoenblokjes, cayennepeper en het currypoeder toe en stoof alles kort mee. Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. 

  3. 3

    Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de bloemkoolroosjes beetgaar. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout. Schep uit de pan. Bak de spekblokjes nu krokant en laat uitlekken op keukenpapier. 

  4. 4

    Snij het brood in kleine blokjes. Giet opnieuw wat olijfolie in de pan, pers er het resterende teentje knoflook in uit en voeg de broodblokjes toe. Bak ze al omscheppend goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Roer de kokosmelk door de soep en mix alles glad. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over kommetjes. Werk af met de spekblokjes, bloemkoolroosjes, croutons, koriander en pitten. Bestrooi met wat extra cayennepeper. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met bloemkool, spek en knoflookcroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!