Meest recente artikelen

7 redenen waarom spruitjes geweldig zijn

Superfood van eigen bodem

  • Deel dit artikel:
7 redenen waarom spruitjes geweldig zijn Artikel

Spruitjes hebben niet de beste reputatie. Vreemd, want deze wintergroente is geweldig. En wel om deze redenen.

1. Weinig caloriëen

Spruitjes bevatten slechts 43 kcal per 100 gram. Kom maar op met die extra portie!

2. Supergezond

Wist je al dat spruiten 3 keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels? Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitaminen, ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur en vezels.

3. Goedkoop

Spruitjes zijn niet alleen gezond voor je lichaam, ook je portemonnee zal je dankbaar zijn.

4. Ecologisch

‘Brussels sprouts’ zijn échte Belgische groenten. Omdat ze hier geteeld worden, moeten ze minder kilometers afleggen voordat ze in de winkel belanden. En dat betekent natuurlijk minder uitstoot!

5. Makkelijk zelf te kweken

Het is helemaal niet moeilijk om je eigen spruiten te verbouwen. En zeg nu zelf: wat je zelf kweekt, smaakt toch nog 10 keer lekkerder?

6. Makkelijk in te vriezen

Spruitjes zijn heel makkelijk in te vriezen. Blancheer ze 3 à 4 minuten en bewaar ze in een afgesloten bakje of zakje. Op deze manier kan je ze een jaar bewaren in de diepvries.

7. Lekker

Last but not least: als je ze juist klaarmaakt, zijn spruitjes gewoon superlekker! Kook ze niet te lang, want dan zullen ze stinken en (nog) bitterder smaken. Voor een lekkere, noterige smaak kan je de spruitjes bakken, grillen of roosteren. Een beetje inspiratie nodig? Klik dan hier voor enkele lekkere gerechten met spruiten.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.