Gevulde uien met buikspek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde uien met buikspek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met rijst of quinoa

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snij er de kapjes af. Hol ze voorzichtig uit: de twee of drie buitenste rokken moeten blijven zitten.

  2. 2

    Doe het uitgehaalde vruchtvlees van de ui in een keukenmachine met het in stukjes gesneden buikspek. Mix goed fijn en breng op smaak met peper.

  3. 3

    Pluk de blaadjes salie van het takje af. Hak 2 blaadjes heel fijn en meng ze door de ui-spekvulling. Bewaar de rest van de blaadjes voor de afwerking.

  4. 4

    Verdeel de vulling over de uien en wikkel er een plakje ontbijtspek rond. Zet ze in een ovenschaal en overgiet met een beetje olijfolie.

  5. 5

    Bak de uien 1 uur in de voorverwarmde oven. Werk af met de blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snij er de kapjes af. Hol ze voorzichtig uit: de twee of drie buitenste rokken moeten blijven zitten.

  2. 2

    Doe het uitgehaalde vruchtvlees van de ui in een keukenmachine met het in stukjes gesneden buikspek. Mix goed fijn en breng op smaak met peper.

  3. 3

    Pluk de blaadjes salie van het takje af. Hak 2 blaadjes heel fijn en meng ze door de ui-spekvulling. Bewaar de rest van de blaadjes voor de afwerking.

  4. 4

    Verdeel de vulling over de uien en wikkel er een plakje ontbijtspek rond. Zet ze in een ovenschaal en overgiet met een beetje olijfolie.

  5. 5

    Bak de uien 1 uur in de voorverwarmde oven. Werk af met de blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.