Recept

Tomatensoep met spek en balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hét geheim van deze tomatensoep? Dat is het beetje spek dat erin verwerkt zit: een smaakbommetje! Fruit voor een lekkere soep trouwens altijd eerst je groenten aan in olijfolie of boter voor je er bouillon bij doet. Alleen zo krijg je die rijke smaak.

bereiding
  1. 1

    Maak de ui, de prei en de wortelen schoon en snij ze in stukken. Laat de groenten kleuren in wat boter of olijfolie. Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier en hak in stukjes.

  2. 2

    Pers de teentjes knoflook uit boven de groenten en roerbak even mee. Voeg de tomatenblokjes (behalve van de tomaat voor de afwerking), de tomatenpuree en de spekblokjes toe, roer en blus met de bouillon.

  3. 3

    Voeg tijm, laurier, peper en zout toe en laat onder deksel 20 minuten tegen de kook aan pruttelen. Rol intussen balletjes van het gehakt. Zet ze nog even koel weg.

  4. 4

    Verwijder de laurier en de tijm uit de soep. Mix de soep. Voeg de balletjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Voeg dan eventueel de room toe. Werk af met verse tomatenblokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met spek en balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!