Meest recente artikelen

Groenten op maat van kinderen

De beste trucjes

Groenten op maat van kinderen Artikel

Verstoppen de kinderen zich onder tafel als ze horen dat er vanavond witloof of spruitjes op het menu staan? Met deze trucjes maak je hen gewoon aan smaken die zij ‘vies’ vinden.

De meeste kinderen houden niet van groenten die een beetje bitter smaken of een uitgesproken smaak hebben. Dit komt vooral doordat ze fijnere smaakpapillen hebben dan volwassen mensen. Laat je oogappels rustig gewoon worden aan deze smaken. Ze laten helpen bij de voorbereiding van de maaltijd doet kinderen een hele nieuwe wereld ontdekken. Maar er zijn nog snode hulpmiddeltjes…

5 trucjes

  • Felle kleuren trekken meteen de aandacht van je kinderen. Meng bijvoorbeeld rode groenten door een doodgewoon gerecht. Je kinderen worden gegarandeerd nieuwsgierig.
  • Voeg een beetje suiker of honing bij een bittere groente zoals witloof. Daarna kun je telkens de hoeveelheid suiker afbouwen zonder dat je kinderen het merken.
  • Beloon je kinderen niet met snoep nadat ze bijvoorbeeld toch een stronkje witloof hebben gegeten. Laat hen liever de volgende maaltijd kiezen.
  • Dwing je kinderen niet om groenten te eten die ze niet lusten. Probeer het ze enkele keren te laten proeven en wie weet happen ze na een tijdje wel zelf toe.
  • Groenten overgaar koken, helpt niet. Kinderen houden van een goede beet én van de kleur van beetgare groenten.

Deze gerechten willen je kinderen misschien tóch eens proeven

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen