Quiche lorraine
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche lorraine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het beste recept voor deze lekkere Franse klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met het vel bladerdeeg. Druk mooi aan in de hoeken en prik enkele keren in met een vork.

  2. 2

    Spoel de prei en snipper fijn. Pel en snipper de ui. Snij het zwoerd van het spek en verdeel in blokjes. Bak ze aan in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Doe de boter in een pan, stoof de ui en de prei aan en laat stoven tot de prei zacht is. Laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de eieren samen met de room los en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de prei en ui samen met de spekblokjes op de bladerdeegbodem. Giet er de eimengeling over en bak 20 tot 25 minuten af in de oven, tot de vulling gaar is en de korst goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met het vel bladerdeeg. Druk mooi aan in de hoeken en prik enkele keren in met een vork.

  2. 2

    Spoel de prei en snipper fijn. Pel en snipper de ui. Snij het zwoerd van het spek en verdeel in blokjes. Bak ze aan in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Doe de boter in een pan, stoof de ui en de prei aan en laat stoven tot de prei zacht is. Laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de eieren samen met de room los en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de prei en ui samen met de spekblokjes op de bladerdeegbodem. Giet er de eimengeling over en bak 20 tot 25 minuten af in de oven, tot de vulling gaar is en de korst goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.