Tarte flambée met spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte flambée met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker uit de Elzas

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in 200 ml lauw water. Meng de bloem met 1 kl zout. Voeg het gistpapje toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat op een warme plek 30 minuten rijzen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Vet 4 kleine bakvormen in met olie. Kneed het deeg nog even door op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het in 4 stukken en rol ze dun uit. Leg ze in de vormen.

  3. 3

    Meng de zure room met de room en het ei. Kruid met peper en zout. Verdeel over de deegbodems.

  4. 4

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. Fruit ze glazig in olie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over het deeg. Strooi er het spek over en zet 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in 200 ml lauw water. Meng de bloem met 1 kl zout. Voeg het gistpapje toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat op een warme plek 30 minuten rijzen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Vet 4 kleine bakvormen in met olie. Kneed het deeg nog even door op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het in 4 stukken en rol ze dun uit. Leg ze in de vormen.

  3. 3

    Meng de zure room met de room en het ei. Kruid met peper en zout. Verdeel over de deegbodems.

  4. 4

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. Fruit ze glazig in olie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over het deeg. Strooi er het spek over en zet 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.