7x feestelijke bijgerechten voor Kerstmis
Groenten in een glansrol
Een goed stukje vlees, een fijn visfiletje... en daarbij heerlijke groenten, natuurlijk. Onze bijgerechten voor Kerstmis!
Bitter is hip
Radicchio is het rode broertje van witloof. De bittere blaadjes passen perfect bij de zoete mandarijnen, nootachtige rucola en zoute parmezaan. Mmm!
Nog meer recepten met radicchio
Boontjes aan de top
De bonen komen in dit gerechtje écht tot hun recht, samen met de linzen, amandelen en dragon. Hou je vooral niet in met de mosterd, want dat is de smaakmaker die deze salade zo lekker maakt.
Klassieker met een kersttwist
Waldorfsalade is een echte klassieker. Traditioneel wordt de salade gemaakt met appel, walnoten en mayonaise, maar cranberry’s en frisse venkel maken ‘m helemaal kerst.
Goed geroosterd!
Geroosterde groenten zijn een absolute must bij elk feestelijk diner. Kleurrijk, gevarieerd en extra veel smaak. Perfect voor Kerstmis.
Spruitjes op hun best
Geen liefhebber van gekookte spruitjes? Probeer deze eens. Geroosterd krijgen ze een lekkere bite én nootachtige smaak.
Zoete aardappel
Zoete aardappel is niet alleen overheerlijk, maar het ziet er ook nog eens mooi en kleurrijk uit. Ga bijvoorbeeld eens voor een leuke variatie op traditionele hasselback potatoes met zoete aardappel en mierikswortelroom. Het proeven waard!
Warm fruit
Nee, warm fruit hoeft écht niet saai te zijn. Naast de klassieke warme appeltjes met veenbessen zijn er nog veel meer opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze spiesje van gelakte peer en Berloumi?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Wil je deze recepten bewaren?
Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.