Meest recente artikelen

Deze smaakmakers maken rodekool nóg lekkerder

Meer dan enkel appeltjes

Deze smaakmakers maken rodekool nóg lekkerder Artikel

Rodekool is een wintertopper die je nóg lekkerder kan maken door er allerlei smaakmakers aan toe te voegen. Wij vertellen je welke combinaties het beste werken.

Kaneel

Kaneel geeft extra diepte aan een gezoet recept met rodekool. 't Past ook goed in recepten met appel én rodekool, zoals deze heerlijke tarte tatin van rodekool.

Tarte tatin van rodekool 

 

Steranijs

Zin in een exotisch tintje? Steranijs en rodekool gaan verbazingwekkend goed samen, zeker als je ook nog citrusvruchten aan je gerecht toevoegt. Dit verrassende recept voor gebraad van hinde met rodekool is het perfecte voorbeeld.

Gebraad van hinde met rodekool

 

Balsamicoazijn

Balsamicoazijn in stoofpotjes: dat kan bijna niet misgaan. De donkere azijn geeft de rode kool een diepe kleur en een zoetzure toets. Probeer het eens met deze kip met rodekool en bacon: zálig.

 

Gember

Vind je rodekool soms een beetje saai? Pimp 'm dan gerust met spannende smaken, zoals een tikkeltje gember. Deze rodekool met spekjes en veenbessen doet je vast van gedachten veranderen.

Rodekool met spekjes en veenbessen

 

Kruidnagel

Stop jij enkel kruidnagel in Glühwein of speculaas? Zonde! Deze specerij maakt van een doordeweekse maaltijd een topgerechtje. Probeer het deze week eens uit met dit recept: chipolata met rodekool.

Chipolata met rodekool

 

Appel

Tot slot een terechte klassieker: rodekool en appel, da's het perfecte huwelijk. We betwijfelen dat je deze combinatie ooit echt beu wordt, maar je kan altijd extra elementen toevoegen. Een voorbeeld vind je in dit recept: varkenshaasje met rodekool, appels en granaatappelpitten.

Varkenshaasje met rodekool, appels en granaatappelpitten

 

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen