Winterse pompoensalade met sinaasappel en radicchio
bereiding
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut en snij hem in halve maantjes van 1,5 cm dik. Leg de schijfjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Haal de pompoen uit de oven en laat hem afkoelen. 
- 
                        2 Maak intussen de vinaigrette. Meng de balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en de honing en kruid de vinaigrette met peper en zout. 
- 
                        3 Rooster de pompoen-pitten in een droge pan. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Scheur de blaadjes radicchio los en schik ze op een grote schaal of plank. Schil de sinaas-appel en snij hem in dunne schijfjes. 
- 
                        4 Schik de plakjes pompoen en de schijfjes sinaasappel op de radicchio. Werk de salade af met de pompoenpitten, de granaatappel-pitten en de koriander en overgiet ze tot slot met de vinaigrette. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                