Recept

Winterse pompoensalade met sinaasappel en radicchio

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegetariërs zijn vast reuzeblij met een smaakvol bijgerechtje als dit aan de feestdis. Wil je dit recept volledig plantaardig maken? Vervang de honing door agavesiroop en deze salade wordt helemaal vegan.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut en snij hem in halve maantjes van 1,5 cm dik. Leg de schijfjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Haal de pompoen uit de oven en laat hem afkoelen.

  2. 2

    Maak intussen de vinaigrette. Meng de balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en de honing en kruid de vinaigrette met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de pompoen-pitten in een droge pan. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Scheur de blaadjes radicchio los en schik ze op een grote schaal of plank. Schil de sinaas-appel en snij hem in dunne schijfjes.

  4. 4

    Schik de plakjes pompoen en de schijfjes sinaasappel op de radicchio. Werk de salade af met de pompoenpitten, de granaatappel-pitten en de koriander en overgiet ze tot slot met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Winterse pompoensalade met sinaasappel en radicchio

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!