Recept

Gevulde pompoen met quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kleurrijk en gezond bijgerecht voor op de feesttafel.

Tip: spoel de quinoa voor je ’m bereidt eerst grondig met koud water in een heel fijn zeefje. Anders durven de korrels weleens een bittere nasmaak te hebben.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bovenkant van de pompoen en verwijder de zaden en vezels met een lepel. Zorg ervoor dat je een stevige holte hebt om de vulling in te doen.

  2. 2

    Bestrijk de binnenkant van de pompoen met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi hem met peper en zout. Plaats de pompoen in een ovenschaal en rooster hem 40 à 50 minuten in de oven.

  3. 3

    Breng 400 milliliter water samen met het bouillonblokje aan de kook en voeg de quinoa toe. Laat de quinoa 15 à 20 minuten sudderen op zacht vuur, tot hij gaar is. Neem de quinoa van het vuur en laat hem afkoelen. Maak de korrels los.

  4. 4

    Hak de noten grof. Snij de gedroogde abrikozen in reepjes. Hak de peterselie en de munt fijn. Meng de quinoa met de gedroogde veenbessen, de noten, de gemengde zaden, de abrikozen, de munt en de peterselie. Kruid met peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Meng er 3 eetlepels olijfolie onder.

  5. 5

    Vul de afgekoelde pompoen met het quinoamengsel en druk het lichtjes aan. Bak de gevulde pompoen nog 20 minuten in de oven. Werk de pomoen af met de extra muntblaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde pompoen met quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!