Meest recente artikelen

De beste combinaties met zoete aardappel

Met kruiden, vlees, vis, groenten ...

De beste combinaties met zoete aardappel Artikel

Dat wij verzot zijn op zoete aardappel, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wat eet je er eigenlijk bij? In dit artikel vind je onze favoriete combinaties met zoete aardappel, zowel voor vleeseters als vegetariërs.

Rode biet

Die aardse smaken met een tikkeltje zoet erbij: zalig! Combineer eventueel met een zoute kaas zoals feta om het helemaal af te maken.

Paprika

Als je zoete aardappel combineert met paprika’s, haal je ongeacht het weer de zomer in huis! ‘t Smaakt niet enkel hemels, maar ook de kleuren zijn spectaculair.

Scampi’s

Misschien een duo dat je niet meteen zou verwachten, maar oh zo lekker. Scampi’s + zoete aardappel = een heerlijk fris bordje.

Zalm

(Vlaamse) klassiekers met aardappelpuree en zalm kun je makkelijk wat gezonder (en spannender) maken als je de patatjes vervangt door zoete aardappels. Wat denk je van een vispannetje met zoete aardappel? Of maak er eens krokante viskoekjes mee.

Koriander

Als je fan bent van koriander, moet je deze combo zeker eens proberen. De frisheid van enkele blaadjes van het kruid biedt het perfecte tegengewicht voor de zoete, aardse smaak van zoete aardappels.

Rozemarijn

Iets klassieker, maar daarom zeker niet minder lekker: zoete aardappel met wat rozemarijn. Zeker doen als je een gerecht net een beetje hartiger en ‘voller’ wil doen smaken.

Spek

Op zoek naar een hartverwarmend winters gerecht? Met spekjes en zoete aardappel kun je nooit iets verkeerd doen.

Ahornsiroop

Ahornsiroop of maple syrup is het ideale middel om zoeteaardappelblokjes mee te glaceren. Zo lekker gekaramelliseerd at je die zoete aardappel nog nooit!

Kokosnoot

Deze had je misschien niet zien komen, maar geloof ons: kokosnoot is verrukkelijk bij zoete aardappel, zowel in hartige als in zoete gerechten. Probeer het zelf, en je zult merken wat we bedoelen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen