Recept

Groentepannetje uit de airfryer met spruitjes, boerenkool en broccolini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker feestelijk bijgerecht uit de airfryer.

bereiding
  1. 1

    Hak de amandelen grof. Pel de knoflook en snij 'm in plakjes. Snij de plakjes ontbijtspek elk in 3 stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Spoel de broccolini en de boerenkool.

  2. 2

    Zet een grote kom ijswater klaar.

  3. 3

    Zet een grote pan met veel water op het vuur en breng aan de kook met de baksoda. Blancheer de boerenkool en de broccolini 1 minuut. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en dompel ze meteen onder in het ijswater. Blancheer vervolgens de spruitjes 4 minuten en dompel ze ook meteen onder in ijswater. Laat alles goed uitlekken in een zeef.

  4. 4

    Versnijd de broccolini en de helft van de boerenkool grof. Doe ze, met de spruitjes, in de mand van je airfryer. Afhankelijk van de grootte van jouw airfryer moet dit eventueel in twee keer. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Bestrooi met de amandelen en de plakjes knoflook. Schep om.

  5. 5

    Bak de groenten 10 minuten op 180°C. Voeg de laatste 5 minuten de plakjes spek toe.

  6. 6

    Check of de spruitjes gaar zijn. Indien niet, bak dan nog enkele minuten verder. Dit kan variëren naargelang de kracht van je airfryer.

  7. 7

    Maak de saus. Doe in een mengbeker de room, de resterende boerenkool, peper en zout. Mix tot een gladde saus. Serveer de groenten met het sausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentepannetje uit de airfryer met spruitjes, boerenkool en broccolini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!