Recept

Gepofte rode bieten met venkelzaad, mandarijn en muntolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gezonde groenteschotel is een heerlijk feestelijk bijgerecht.

Tip: maak het extra chic. Leg een bosje verse rozemarijn op een schaal en presenteer hier de gepofte bieten op

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de bieten schoon, leg ze elk apart op een stuk aluminiumfolie en bedruppel ze met de 2 eetlepels olijfolie. Vouw de aluminiumfolie rond de bietjes en leg de bietjes op een bakplaat. Pof ze 1.30 tot 2 uur in de oven of tot ze zacht zijn als je erin prikt met een vork. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.

  2. 2

    Maak de muntolie. Pel de knoflook. Doe 100 milliliter olijfolie met de muntblaadjes en de knoflook in een maatbeker en mix glad. Kruid de muntolie met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de venkelzaadjes in een droge pan. Pel de afgekoelde bieten en snij ze in partjes. Pel de mandarijnen en maak de partjes los. Verwijder eventueel de vliesjes.

  4. 4

    Verdeel de bieten over een schaal en leg de partjes mandarijn erbij. Bestrooi ze met het venkelzaad, overgiet ze met de munt-olie en werk ze af met de extra muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte rode bieten met venkelzaad, mandarijn en muntolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!