Recept

Hele geroosterde bloemkool uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij fondue of gourmet!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de buitenste groene bladeren van de bloemkool, maar laat er nog enkele bladeren aan. Die zijn mooi én lekker.

  2. 2

    Pel de knoflook. Smelt de boter en meng er het gerookte paprikapoeder, de za'atar en de yoghurt onder. Pers er de knoflook bij en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Smeer de bloemkool zorgvuldig in met de marinade en leg ze in een grote ovenvaste kookpot met deksel. Gaar de bloemkool 1.30 uur in de oven.

  4. 4

    Haal het deksel van de pot en schep de jus enkele keren over de bloemkool. Bak de bloemkool nog 20 à 30 minuten in de oven. Prik erin met een satéstokje om te kijken of de bloemkool gaar is. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hele geroosterde bloemkool uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!