Meest recente artikelen

Lust jij ook een jong blaadje?

Ga dan voor één van deze originele groentjes!

  • Deel dit artikel:
Lust jij ook een jong blaadje? Artikel

Lust jij graag groene blaadjes? Wij zetten de smakelijkste soorten voor jou op een rij.

Red chard

Red Chard, ook wel ‘rode snijbiet’ genoemd, is herkenbaar aan de groene bladeren met rood-paarse nerf.
Smaak: Je proeft de verwantschap van dit blaadje met rode biet. Verder is de smaak fris en licht bitter.
Gebruik: de blaadjes zijn lekker in een salade, maar kunnen ook warm gegeten worden.

Rode eikenbladsla

De blaadjes lijken op die van een eikenblad, vandaar de naam.
Smaak: Nootachtig, met een aangename knapperige textuur.
Gebruik: Deze sla wordt traditioneel geserveerd in salades.

Mosterdblad

Er bestaan maar liefst 24 soorten, die er allemaal heel anders uitzien. De bekendste zijn: golden frills, golden streaks en pizzo.
Smaak: Je proeft duidelijk de mosterd, van zacht tot pittig, afhankelijk van de soort.
Gebruik: Heel lekkere smaakmaker in salades, maar ook in soep of een wokgerechtje.

Tatsoi

Tatsoi of Chinese sla, is nauw verwant met paksoi. De lepelvormige kleine bladeren hebben een opvallende witte nerf.
Smaak: Licht kruidig, met een vleugje kool.
Gebruik: Lekker rauw of geroerbakt in de wok.

Snijbiet

Snijbiet vind je in superveel kleuren en kun je makkelijk zelf zaaien. Extra leuk: je kunt blijven snijden aan je snijbieten,
ze groeien vanzelf weer aan.
Smaak: Zacht, met een lichtjes zoete aardetouch.
Gebruik: Jonge snijbiet kun je rauw eten als slablad. Grotere snijbieten stoof je beter kort aan en gebruik je zoals spinazie.

Vene cress

Cress of kiemgroenten kun je gebruiken in je salade. Ze zien er leuk uit en zijn echte smaakbommetjes.
Smaak: zeer uitgesproken, met een licht zurig accent.
Gebruik: De ideale finishing touch in gerechten met ei, kaas en vis.

Mizuna

Mizuna is en Japanse bladgroente met getande lichtgroene blaadjes. Het is het oosterse broertje van het bij ons beter gekende raapsteeltje.
Smaak: Mild, met een aangename licht peperige toets.
Gebruik: Mizuna is een mooie toevoeging in iedere salade, maar ook warm een aanrader bij rijst.

Postelein

Postelein is een bladgroente met vlezige lange bladstengels en kleine blaadjes. Er bestaat zowel winter- als zomerpostelein. Winterpostelein heeft ruitvormige blaadjes, zomerpostelein ovale blaadjes.
Smaak: Ver verfijnde, scherp en friszuur.
Gebruik: Postelein is lekker in slaatjes, soepen of stamppot.

Bloedzuring

Bloedzuring behoort tot de duizendknoopfamilie en herken je aan de pijlvormige bladeren en bloedrode nerven. Het is familie van zuring of zurkel, die volledig groen is en lekker zurig smaakt.
Smaak: Sterk en fris-zuur.
Gebruik: Dit blaadje komt het best tot zijn recht in koude gerechten. Breng het in balans met andere sterke smaken.

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Quiche met snijbiet en ricotta

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lentegroententaart in kruidendeeg

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Fluwelig groentesoepje

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lentesalade met groene asperges en rundsvlees

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen