Meest recente artikelen

15x feestelijke hoofdgerechten met vlees voor Kerstmis

Van gourmet tot kalkoengebraad

15x feestelijke hoofdgerechten met vlees voor Kerstmis Artikel

Kerstmis, dat is gezellig samenzijn en lekker eten. Samen genieten van een fijne gourmetschotel, of van klassiek kalkoengebraad. Wij verzamelden enkele feestelijke hoofdgerechten met vlees die je makkelijk klaarmaakt voor een groot gezelschap en gewoon in het midden van de tafel zet om samen te delen.

Gebraad

Een lekker gebraadje met kerst is superlekker én handig om voor een groot gezelschap klaar te maken. Voor 8 personen volstaat een stuk van 1,5 g à 2 kg. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je gebraad lekker mals en sappig blijft. Dankzij deze 10 tips lukt dat zeker!

Gehaktbrood

Hoewel een doordeweeks gehaktbrood niet direct erg feestelijk klinkt, kun je het met een leuk garnituur of het toevoegen van een bijzonder ingrediënt toch omtoveren tot een échte kersttopper. Je hebt er weinig werk mee, kunt het makkelijk delen met veel gasten en het zal in de smaak vallen bij jong en oud!

 

Gevulde kalkoen

Dé klassieker op de kersttafel blijft het doen. En met één kalkoen heb je al snel eten op tafel voor 12 personen.

 

Stoofpotjes

Wat is er nu zaliger dan een stoofpotje dat lekker lang heeft staan pruttelen op het vuur? Als je wild gebruikt in plaats van het klassieke stoofvlees of kip, maak je er meteen iets feestelijks van. Dresseer de borden in de keuken, óf zet de stoofpot gewoon in het midden van de tafel zodat iedereen voor zichzelf kan opscheppen. Voor erbij? Kroketjes natuurlijk!

 

Fondue

Haal met kerst je prikkers nog eens boven! Fondue vraagt wat werk vooraf (tenzij je een kant-en-klare schotel koopt natuurlijk), maar eenmaal aan tafel kun je lekker samen genieten.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen