Recept

Kalkoenrollade met kippengehakt, pistache en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fleur deze kalkoenrollade op met lekkere bijgerechtjes met groente in de hoofdrol voor een compleet feestmaal!

Tip

Voor de juiste temperatuur bestaat er een handig hulpje: een vleesthermometer! Gebruik hem om de kerntemperatuur van de kalkoen te controleren. Bij 75°C is de kalkoen gaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snipper de salie. Hak de pistaches grof.

  2. 2

    Maak de vulling. Meng het kippengehakt met de salie, de pistaches, de geraspte citroenschil, de ui en de knoflook. Kruid de vulling met peper en zout.

  3. 3

    Leg de kalkoenfilet plat op een snijplank. Snij hem open en bestrijk hem met de vulling. Rol de kalkoenrollade dicht en bind ze op met keukentouw. Wrijf de buitenkant van de kalkoenrollade in met de olijfolie en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Bak de kalkoenrollade ongeveer 1.30 uur in de oven. Haal de rollade uit de oven en laat ze enkele minuten rusten voor je ze aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met kippengehakt, pistache en salie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!