Meest recente artikelen

Een mooie feesttafel voor kerst? Dit zijn onze 11 beste ideeën

Allemaal homemade!

Een mooie feesttafel voor kerst? Dit zijn onze 11 beste ideeën Artikel

Je feesttafel wordt extra mooi als je ze een persoonlijke touch geeft. En nog leuker wordt het als je die persoonlijke touch zelf hebt gemaakt. Ga aan de slag met deze ideetjes: niet moeilijk en toch een maximaal effect.

1. Broodzakje met boodschap

Bestempel eenvoudige kraftpapieren zakjes met de naam van je gasten en een eventuele boodschap en stop er je versgebakken broodjes in. Sluit af met een takje groen en presenteer bij de soep.

xx deco-ideetjes voor een toffe feesttafel

2. Kruidige servetten

Geen zin om servetten te vouwen? Neem per servet 1 kaneelstokje en een takje rozemarijn en maak vast met een mooi wollen touwtje. Leg de servetten op de borden.

xx deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 1

3. Go green!

Plak 2 halve bollen piepschuim tegen elkaar en laat goed drogen (varieer de bollen in grootte). Bekleed de bollen met mos uit het tuincentrum en leg ze in het midden van de tafel als tafelversiering. Je kunt ze nog extra afwerken met accenten zoals rode kerstballetjes, appeltjes, goudkleurige metaaldraad…

xx deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 2

4. Zo cool

Voor cocktails met een instant wow-effect: ijsblokjes met een takje tijm, jeneverbesjes of steranijs erin. Voeg je smaakmakers toe aan het water voor je de ijsblokjes invriest.

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel

5. Uit het bos

Nog een paar kurken liggen? Gebruik ze als voetje om er met fijne takjes mooie minikerstboompjes van te maken.

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 1

6. Mooi mini

Fijn, zo'n tafereeltje op tafel! Plak een klein kerstfiguurtje op binnenkant van het deksel van een bokaal. Vul de bokaal met nepsneeuw of andere accenten naar keuze, en draai het deksel erop. Zet de bokalen omgekeerd op tafel.

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 2

7. Gouden randje

Een spuitbus met goudverf vind je in elke supermarkt. Ideaal om je bestek of servies van een gouden randje te voorzien. Doe dit wel alleen met onderborden, niet met het bord waarvan je gaat eten. En alleen met het heft van je bestek, niet het gedeelte dat in je mond gaat. Wil je slechts een gedeelte verven? Plak het gedeelte dat ongeverfd moet blijven af met tape. Zo krijg je een nette scheidingslijn.

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 3

8. Self service

Serveer je aperitief eens op een dienblad, maar laat iedereen z'n eigen gin-tonic samenstellen. Creëer je eigen gin corner in een hoekje. Maak een slinger met papieren letters (verkrijgbaar bij AVA). Zet daaronder wat toffe bakjes, glazen en een uitgebreid assortiment gin, verschillende smaken tonic en heerlijke botanicals voor een spetterende start van je feest. Leg er ook wat tips bij over hoe je de perfecte gin-tonic maakt.

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 5

9. In de bloemetjes

Versier de rand van homemade quiches en taarten met een origineel randje. Duw het deeg goed tegen de bodem en de randen van de taartvorm en snij restjes eraf. Prik met behulp van een heel klein uitsteekvormpje bloemetjes uit de restjes. Leg ze op de taartrand, vul de taart en schuif in de oven. Ontdek hier onze beste tips & tricks om je gebak te versieren.

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 4

10. Vingervlug

Schrijf je menu op een vingerspel. Origineel en zeker een succes bij je jongste gasten.

  1.  Vouw een vierkant stuk papier dubbel tot een rechthoek. Vouw het papier nu weer open, en vouw het vervolgens langs de andere zijden dubbel. Als je het papier openvouwt, zie je een kruis in de plooien.
  2. Vouw de punten naar het midden, zodat je een vierkant krijgt.
  3. Draai het papier om en vouw de hoeken weer naar binnen. Je krijgt nu een kleiner vierkant.
  4. Vouw het papier vervolgens in beide richtingen dubbel.
  5. Trek de flapjes naar je toe. Schrijf het menu erop en je originele menukaart is klaar!

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 7

11. Beestig leuk

Een echte trend: plastic diertjes op je taart. Je kunt ze kopen (bij Hema, Action of Blokker) en puur natuur laten, maar je kunt ze ook in een hip kleurtje spuiten of opvrolijken met feesthoedjes.

xx simpele deco-ideetjes voor een toffe feesttafel 6

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen