Meest recente artikelen

Lekker veggie aan de feesttafel

Lekker veggie

Lekker veggie aan de feesttafel Artikel

Heb je straks een vegetariër aan de feesttafel en weet je niet zo goed wat klaar te maken? Wij verzamelden wat feestelijke recepten zonder vlees en vis, van hapje tot hoofdgerecht.

Je nichtje eet sinds kort vegetarisch. Of je hebt zelf vlees en vis van je menu geschrapt, maar wil toch iets feestelijks op tafel zetten dat méér is dan alleen maar een slaatje zonder. Dat kan perfect!

Minstens even lekker zonder vlees of vis

Koken zonder vlees of vis, dat is niet zo moeilijk. Maar er ook een volwaardige maaltijd van maken, dat is iets helemaal anders. Tegenwoordig zijn er allerhande vleesvervangers op de markt, de moeite waard om je even in te verdiepen. Maak naast groenten ook gebruik van peulvruchten, zuivel, graan- en sojaproducten, eieren en noten. En laat je fantasie werken. De tijd dat vegetariërs alleen een zielig slaatje kregen, ligt gelukkig al ver achter ons. Zorg ervoor dat een veggie gerecht er even lekker uitziet als de vlees- en visgerechten die geserveerd worden. En speel met kleuren – wat groenten betreft, heb je keuze genoeg.

Trap niet in veggie valkuilen

Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

  • Let op met bouillon. Voor vegetariërs gebruik je groentebouillon, geen kippen- of vleesbouillon. Klinkt logisch, maar wordt vaak vergeten.
  • Geen gelatine alsjeblieft! Nog zoiets waar je niet bij stilstaat: gelatine is van dierlijke oorsprong, gebruik dat dus liever niet in je desserts. Je kunt gelatine makkelijk vervangen. Lees hier meer over de vegetarische alternatieven.
  • Liever plantaardige frituurolie dan ossenwit. Ja, ook bij het frituren moet je even opletten.
  • Oestersaus en vissaus kun je beter vermijden, net als worcestersaus: die bevat ansjovis.
  • Sommige strikte vegetariërs vermijden ook bepaalde voedingsbestanddelen die van dierlijke oorsprong zijn en soms ook zuivelproducten en eieren. In dat geval kun je best vooraf samen overlopen wat er op het menu staat, zo is iedereen tevreden. Is je gast vegan? Bekijk dan zeker ons vegan kerstmenu.

Onze suggesties voor een vegetarische kerst

Om het kiezen wat makkelijker te maken, verzamelden we onze favoriete vegetarische feestgerechten.

Zit er niet bij wat u zoekt? Kijk dan ook eens bij de andere vegetarische recepten op libelle-lekker.be.

Ook Libelle telt af naar Kerstmis. Ontdek hier het Libelle klaar-voor-kerst-plan.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen