Recept

Winterse minestrone met boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterse maaltijdsoep boordevol smaak. 

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Maak de wortelen schoon en snij ze in halve maantjes. Spoel daarna de boerenkool en snij de bladeren in stukken.

  2. 2

    Stoof de knoflook en de ui aan in een stoofpot met olijfolie. Voeg de wortelen toe en laat 5 minuten stoven. Voeg nadien de boerenkool toe en laat opnieuw even stoven. Voeg de groentebouillon toe en laat zo’n 20 minuten koken.

  3. 3

    Voeg de bonen in tomatensaus toe en laat ze nog zo’n 10 minuten meekoken. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Maak de croutons. Snij het brood en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bak de stukjes brood, de tomaatjes en de pijnboompitten in een pan met de olijfolie. Kruid daarna met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de minestrone over de soepkommetjes. Werk ze af met de pittige topping.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Winterse minestrone met boerenkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!