Wortel-gembersoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortel-gembersoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig soepje

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Schil de uien en snij ze in grove stukken. Schraap de wortels en snij ze in schijfjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper fijn.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en bak er de uien en de knoflook glazig in. Doe er de wortels en de hember bij en stoof even mee. Giet er 1 l water bij. Doe het bouillonblokje, het laurierblad, wat tijm en komijn in de pan. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Breng de soep aan de kook en laat zacht koken tot de wortelen gaar zijn.

  4. 4

    Mix de gare groenten, proef en kruid bij met kerriepoeder.

  5. 5

    Snij de geitenkaas in plakjes. Schep in elke kom wat soep en werk af met geitenkaas en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Schil de uien en snij ze in grove stukken. Schraap de wortels en snij ze in schijfjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper fijn.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en bak er de uien en de knoflook glazig in. Doe er de wortels en de hember bij en stoof even mee. Giet er 1 l water bij. Doe het bouillonblokje, het laurierblad, wat tijm en komijn in de pan. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Breng de soep aan de kook en laat zacht koken tot de wortelen gaar zijn.

  4. 4

    Mix de gare groenten, proef en kruid bij met kerriepoeder.

  5. 5

    Snij de geitenkaas in plakjes. Schep in elke kom wat soep en werk af met geitenkaas en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.