Pittig soepje van geroosterde kerstomaat met harissa
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittig soepje van geroosterde kerstomaat met harissa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig aperitiefsoepje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kerstomaten en snij de sjalot en wortel in stukken. Leg alles samen met de ongepelde knoflookteentjes en rozemarijn in een ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Schep de groenten met wat kookvocht in een pan. Doe er de uitgeknepen knoflook en de kippenbouillon bij. Laat 20 minuten koken. Mix en kruid met harissa, peper en zout.

  3. 3

    Meng het gemengd gehakt met de peterselie, geraspte parmezaan, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak ze gaar in boter. Rijg aan spiesjes.

  4. 4

    Verwarm de melk en mix tot schuim met een staafmixer. Schep de soep in glaasjes. Lepel wat melkschuim erop. Werk af met een gehaktballetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kerstomaten en snij de sjalot en wortel in stukken. Leg alles samen met de ongepelde knoflookteentjes en rozemarijn in een ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Schep de groenten met wat kookvocht in een pan. Doe er de uitgeknepen knoflook en de kippenbouillon bij. Laat 20 minuten koken. Mix en kruid met harissa, peper en zout.

  3. 3

    Meng het gemengd gehakt met de peterselie, geraspte parmezaan, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak ze gaar in boter. Rijg aan spiesjes.

  4. 4

    Verwarm de melk en mix tot schuim met een staafmixer. Schep de soep in glaasjes. Lepel wat melkschuim erop. Werk af met een gehaktballetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.