Meest recente artikelen

Gember schillen, ja of nee?

Altijd verse gember in huis

Gember schillen, ja of nee? Artikel

Gember schillen, een lastig klusje dat we maar al te graag willen overslaan. Kan je de schil er gewoon aanlaten? Wij vertellen je hoe je gember het best bewaart.

Is gemberschil eetbaar?

De schil van gember is bruin en droog, maar in feite is hij perfect te eten. Koop je een gemberknol in de supermarkt, dan volstaat het om de schil goed af te spoelen. Je kan eventueel ook een spons gebruiken. Hoe ouder de gember, hoe taaier en droger de schil. Of je de schil er dan nog aan kunt laten, hangt af van je recept.

Wil je gemberthee maken? Dan kan je de schil er gewoon aanlaten. Ook in infused water kan perfect met gember én schil. Hier dient de gember gewoon als smaakmaker. Ook voor limonade, gemberbouillon, gembersiroop, marinade of zelfs in soep kan je de schil eraan laten.

Zo schil je gember

Gember is een knaller van een smaakmaker. Dat maakt hem een onmisbaar ingrediënt in je keuken. Hij is gewoon een beetje lastig te schillen. Er zijn veel hoekjes en kantjes aan de knol, waardoor je snel teveel afsnijdt.

Tip: De meeste mensen schillen een gember met een mesje, maar met een koffielepel gaat dit veel makkelijker. Schraap de schil eraf met de ronde kant van een lepeltje. Je zult zien dat het sneller gaat dan met een mesje.

Gember bewaren

  • Leg je gember op een donkere koele plaats. Of nog beter: bewaar 'm in koelkast. Stop de gember in een plastic zakje of een stukje keukenpapier, zo blijven de aroma's behouden. In de koelkast blijft gember goed tot 3 weken.
  • Wist je dat je gember ook kunt invriezen? Je kan de bevroren gember meteen gebruiken om te raspen. Leg nadien meteen terug in de diepvriezer. Handig! Je kan ook eerst de gember raspen, en dan pas invriezen. Dan haal je enkel wat je nodig hebt uit de vriezer.
  • Je kan gember ook drogen: rasp de gember en leg op een stuk keukenpapier in een donkere, goed geventileerde ruimte. Laat de gember drogen voor 4 dagen. Doe de gedroogde gember in een goed afsluitbare pot. Zo kun je hem tot één jaar bijhouden.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen