Recept

Kippensoep in ’t groen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kippensoep is altijd een hit. En deze bevat extra veel groentjes!

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook met de tijm en de laurier. Snij de kipfilet in stukjes en doe ze bij de bouillon. Laat 5 minuten garen.

  2. 2

    Maak de prinsessen en peultjes schoon. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Doe er de doperwtjes bij en hou nog 2 minuten tegen de kook aan. Giet af en laat schrikken onder de koudwaterkraan.

  3. 3

    Doe de geblancheerde groenten en het citroensap bij de bouillon. Laat 3 minuten goed verwarmen. Verwijder de tijm en de laurier. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met het spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippensoep in ’t groen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook met de tijm en de laurier. Snij de kipfilet in stukjes en doe ze bij de bouillon. Laat 5 minuten garen.

  2. 2

    Maak de prinsessen en peultjes schoon. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Doe er de doperwtjes bij en hou nog 2 minuten tegen de kook aan. Giet af en laat schrikken onder de koudwaterkraan.

  3. 3

    Doe de geblancheerde groenten en het citroensap bij de bouillon. Laat 3 minuten goed verwarmen. Verwijder de tijm en de laurier. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met het spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!