Meest recente artikelen

De kracht van knoflook

Wist je dat je 'm best in de diepvriezer bewaart?

De kracht van knoflook Artikel

Een van de populairste smaakmakers in allerlei gerechten is ongetwijfeld knoflook. Je hebt dus best altijd een bolletje in huis. Maar hoe kun je dat nu het beste bewaren en waar is het - behalve om smaak te geven - nog allemaal goed voor?

Zo kom je van die lookadem af

In knoflook zit een zwavelverbinding die niet door het lichaam afgebroken wordt. Dat gas, allylmethylsulfide, wordt door het bloed naar de huid en de longen gebracht. Daardoor kun je na het eten van knoflook last hebben van lookzweet of een lookadem. Niet zo leuk voor je partner… Maar je kunt er wat aan doen.

Als je van melk houdt, kun je tijdens de maaltijd een glaasje drinken. Toch geen melkfan? Dan helpt peterselie ook. Kauw na de maaltijd op een takje verse peterselie en je bent er zo vanaf. Of je kunt je partner overtuigen om zelf ook mee knoflook te eten…

Weg met vampieren!

Niet alleen de geur van knoflook is bekend, ook zijn magische krachten kunnen op heel wat bekendheid rekenen. Vampieren, weerwolven en heksen zouden naar verluidt makkelijk op afstand gehouden worden – we hebben het van horen zeggen. En Romeinse gladiatoren geloofden dat knoflook hun spieren zou versterken. Vandaag is alvast wetenschappelijk bewezen dat knoflook bloeddrukverlagend werkt en een gunstige invloed heeft op het cholesterolgehalte.

In de diepvries bewaren

Hou jij na een tijdje ook altijd van die holle teentjes knoflook over? Probeer 'm dan eens op een andere manier te bewaren. Knoflook kun je bijvoorbeeld makkelijk invriezen. Pel de teentjes en bewaar ze in een glazen bokaal in de diepvriezer. Ja, in glas, want glas neemt geen geurtjes op.

Wij Belgen zijn matige knoflookgebruikers, maar toch is zo'n bolletje knoflook in huis hebben een must. Zeker als je een van deze gerechten wil uitproberen.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen