Meest recente artikelen

Trendingrediënt: kurkuma

Straf kruidje

Trendingrediënt: kurkuma Artikel

Kurkuma is hip! En dat is niet verwonderlijk: de Indische specerij is lekker en supergezond. Gebruik jij 'm al in je keuken?

Gezond

Kurkuma (of geelwortel) wordt in India al duizenden jaren gebruikt omwille van zijn geneeskrachtige werking. Kurkuma zou ontstekingsremmend werken en je immuunsysteem versterken. Bovendien zou het kruidje je spijsvertering stimuleren, je bloedsuikerspiegel en cholesterol in evenwicht brengen en je lichaam kalmeren.

Kopen

Waar kan je dat wondermiddeltje dan vinden? Wel, gewoon in de supermarkt! Koop hem vers of in poedervorm. Tip: wij opteren voor kurkumapoeder. Dat is makkelijker om mee te werken en zo heb je ‘m altijd in huis!

Gebruiken

Kurkuma geeft een prachtige gele kleur en een krachtige smaak aan je gerechten. Gebruik de specerij bijvoorbeeld in curries, soepen of smoothies. Of ga voor golden latte: dat is een drankje gemaakt van kurkuma, (amandel)melk, gember, kaneelpoeder, peper en soms ook nog wat ahorn- of agavesiroop. Hieronder kan je nog meer recepten met kurkuma vinden.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen