Selder-rijstsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Selder-rijstsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart soepje om mee te starten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui en de selder. Hak wat blaadjes van de groene selder fijn.

  2. 2

    Fruit de rijst in de olijfolie. Doe er de bouillon bij. Breng aan de kook. Doe de ui en selder erbij. Laat 10 à 15 minuten sudderen, tot de rijst goed gaar is.

  3. 3

    Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze nog 1 minuut doorkoken.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met een likje lobbig geklopte room en gehakte groene selderblaadjes. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui en de selder. Hak wat blaadjes van de groene selder fijn.

  2. 2

    Fruit de rijst in de olijfolie. Doe er de bouillon bij. Breng aan de kook. Doe de ui en selder erbij. Laat 10 à 15 minuten sudderen, tot de rijst goed gaar is.

  3. 3

    Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze nog 1 minuut doorkoken.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met een likje lobbig geklopte room en gehakte groene selderblaadjes. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.