Oosters kippensoepje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosters kippensoepje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aziatische lekkernij

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snij de uiteinden af. Snij de pepertjes (zonder zaadjes) in reepjes.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Kruid met 2 el kerriepoeder. Doe er de gember en chilipeper bij en schep even om.

  3. 3

    Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.

  4. 4

    Snij de kip in blokjes en doe ze bij de kokende soep. Laat nog 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.

  5. 5

    Verwijder het citroengras. Breng de soep op smaak met de sojasaus en garneer met een blaadje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snij de uiteinden af. Snij de pepertjes (zonder zaadjes) in reepjes.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Kruid met 2 el kerriepoeder. Doe er de gember en chilipeper bij en schep even om.

  3. 3

    Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.

  4. 4

    Snij de kip in blokjes en doe ze bij de kokende soep. Laat nog 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.

  5. 5

    Verwijder het citroengras. Breng de soep op smaak met de sojasaus en garneer met een blaadje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.