Uiensoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Uiensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overal een wintertopper

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de uien, snij ze in fijne ringen.

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.

    Haal de zwoerd van het spek.

  2. 2

    Stoof de uiringen aan in de boter of de olie. Doe er het spek en de aardappelen bij. Schep goed om.

  3. 3

    Voeg er de bouillon en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 15 minuten zacht koken. 

  4. 4

    Neem het kruidentuiltje en het spek uit de pan. Hou wat uiringen apart.

  5. 5

    Mix de soep. Snij het spek in blokjes. Doe het weer bij de soep. 

  6. 6

    Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Kruid ze flink met peper uit de molen. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de uien, snij ze in fijne ringen.

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.

    Haal de zwoerd van het spek.

  2. 2

    Stoof de uiringen aan in de boter of de olie. Doe er het spek en de aardappelen bij. Schep goed om.

  3. 3

    Voeg er de bouillon en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 15 minuten zacht koken. 

  4. 4

    Neem het kruidentuiltje en het spek uit de pan. Hou wat uiringen apart.

  5. 5

    Mix de soep. Snij het spek in blokjes. Doe het weer bij de soep. 

  6. 6

    Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Kruid ze flink met peper uit de molen. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.