Meest recente artikelen

De lekkerste vergeten groenten: 10 toppers om te onthouden

Groenten om nooit meer te vergeten

De lekkerste vergeten groenten: 10 toppers om te onthouden Artikel

Heel wat vergeten groenten zijn niet zo onbekend meer . Gelukkig maar, want ze maken koken met seizoensproducten zoveel interessanter én gezond. Tussen alle knollen, kolen, bietjes en bonen zijn dit onze tien favorieten. Inclusief 30 recepten zodat je ze ineens zelf kunt uitproberen.

Dit zijn de 10 lekkerste vergeten groenten, mét de allerleukste recepten om ze echt onvergetelijk te maken.

Onze favoriete vergeten groenten

  • Aardpeer of topinamboer is een crèmekleurige tot rozerode wortelknol. Ze heeft een lichtzoete, nootachtige smaak die iets wegheeft van artisjok. Je hoeft de knol niet te schillen. Goed spoelen en oneffenheden verwijderen volstaat. Lekker in salade, soep of gefrituurd als groentechips. Verkrijgbaar van januari tot maart.
  • Boerenkool, krulkool of kale is een grote groene winterkool van bij ons. Rauw is kale op z'n gezondst. Maar de kool is ook lekker in klassieke wintergerechten. Denk aan soep, stoemp of stamppot en ovenschotels. Verkrijgbaar van september tot maart.
  • Boterbonen zijn de gele variant van prinsessenbonen. De boontjes zijn lekker lang en smaken zo zacht als ze klinken. Geniet er tijdens de zomermaanden van en maak ze klaar zoals prinsessenbonen.
  • Crosnes of Japanse aardappeltjes zijn kleine spiraalvormige knolletjes die lijken op een garnaal. Deze vergeten groenten zijn erg decoratief in salades. Hun smaak doet dromen van bloemkool en schorseneren. Verkrijgbaar van oktober tot maart.
  • Koolrabi is een witte knol met frisgroen loof. Hij smaakt tegelijk pittig en zoet. Geniet er rauw of gekookt van. Vergeet 'm wel niet te schillen. Verkrijgbaar van mei tot oktober.
  • Rammenas is een wortelknol met witte of zwarte schil en een milde radijssmaak. Schil de groente en gebruik ze rauw in een salade. Of kook de knol om hem te verwerken in stoofpotjes. Het hele jaar door verkrijgbaar.
  • Postelein is een eenjarige plant die zijn populariteit in het Midden-Oosten nooit verloren heeft. De blaadjes zijn heel decoratief en smaken lekker pittig, net zoals rucola. Verwerk in salades of soepen. Het hele jaar door verkrijgbaar.
  • Warmoes of snijbiet is het grote broertje van suikerbiet en rode biet. Het jonge blad smaakt naar spinazie. Daardoor kun je het op dezelfde manier kunt gebruiken. Op z'n best van augustus tot december.
  • Peterseliewortel lijkt op pastinaak. Het loof kun je op dezelfde manier als bladpeterselie gebruiken. Net zoals pastinaak is peterseliewortel heerlijk in soep of puree. Verkrijgbaar van september tot december.

Probeer ze in deze recepten

Wil je deze recepten met vergeten groenten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen