Meest recente artikelen

10 x de lekkerste vergeten groenten

Trend

  • Deel dit artikel:
10 x de lekkerste vergeten groenten Artikel
  • Aardpeer of topinamboer is een crèmekleurige tot rozerode wortelknol met een lichtzoete, nootachtige smaak die iets wegheeft van artisjok. Je hoeft de knol niet te schillen. Goed spoelen en oneffenheden verwijderen volstaat. Lekker in salade, soep of gefrituurd als groentechips. Verkrijgbaar van januari tot maart.
  • Boerenkool, krulkool of kale is een grote groene winterkool van bij ons. Rauw op z’n gezondst, maar ook lekker in klassieke wintergerechten zoals soep, stoemp of stamppot en ovenschotels. Verkrijgbaar van september tot maart.
  • Boterbonen zijn de gele variant van prinsessenbonen. Ze zijn lekker lang en smaken zo zacht als ze klinken. Geniet er tijdens de zomermaanden van en maak ze klaar zoals prinsessenbonen.
  • Crosnes of Japanse aardappeltjes zijn kleine spiraalvormige knolletjes die lijken op een garnaal. Ze zijn erg decoratief in salades en hebben een smaak die doet dromen van bloemkool en schorseneren. Verkrijgbaar van oktober tot maart.
  • Koolrabi is een witte knol met frisgroen loof. Hij smaakt tegelijkertijd pittig en zoet. Geniet er rauw of gekookt van. Vergeet ‘m wel niet te schillen. Verkrijgbaar van mei tot oktober.
  • Rammenas is een wortelknol met een witte of zwarte schil en een milde radijssmaak. Schil de groente en geniet er rauw van in een salade of kook ’m en verwerk in stoofpotjes. Het hele jaar door verkrijgbaar.
  • Postelein is een eenjarige plant die zijn populariteit nooit verloor in het Midden-Oosten. De blaadjes zijn heel decoratief en smaken lekker pittig, net zoals rucola. Verwerk in salades of soepen. Het hele jaar door verkrijgbaar.
  • Warmoes of snijbiet is het grote broertje van suikerbiet en rode biet. Het jonge blad smaakt naar spinazie, waardoor je het net op dezelfde manier kunt gebruiken. Op z’n best van augustus tot december.
  • Peterseliewortel lijkt op pastinaak en heeft loof dat je op dezelfde manier als bladpeterselie kunt gebruiken. Net zoals pastinaak is peterseliewortel heerlijk in soep of puree. Verkrijgbaar van september tot december.

En nu aan de kook!

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Aardperen-roomsoep met pancettachips

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Aardappelsalade met avocado en boterboontjes

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevulde koolrabi met spinazie

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Rammenasrolletjes met geitenkaas en ei

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Fluwelig groentesoepje

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lamsgehaktballetjes met warmoes en rode biet

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen