Recept

Citroenboterkip met posteleinpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip met een botersausje: beter wordt het niet!

bereiding
  1. 1

    Maak de puree. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Verwarm de oven op 180°C. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Kruid ze met de chilivlokken, het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Snij de boter in blokjes en leg de blokjes boter bij de kip. Pers 1 citroen uit over de kipfilets. Snij de tweede citroen in partjes en leg ze bij in de ovenschaal. Leg er ook de citroentijm bij. Bak de kipfilets zo’n 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de aardappelen af, meng er de boter, de melk en de postelein onder en plet alles goed. Hou enkele blaadjes postelein apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Serveer de citroen-boterkip met de puree en werk af met de rest van de postelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenboterkip met posteleinpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!