Recept

Loempia met eend en peterseliewortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Loempiaatjes bij het aperitief? Ja! Deze loempia's met eend en peterseliewortel zijn zo feestelijk dat je ze gerust voor kerst kunt serveren.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de pitjes van de chilipeper en hak ‘m fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de peterseliewortel en snij ‘m in heel fijne blokjes. Snij de shiitake’s in fijne blokjes.

  2. 2

    Verhit een pan en bak de eendenfilet 3 minuten op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai om en bak nog 2 minuten. Haal de filet uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en bak de peterseliewortel, shiitake en sjalot gaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwijder het vet van de eend en snij de filet in heel fijne reepjes. Verwijder het vet uit de pan. Doe de honing, de sojasaus, de knoflook, de chilipeper en de reepjes eend bij de peterseliewortel en shiitake's en roerbak 1 minuut. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de brickvellen in 2. Beleg het midden met de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en leg de onderkant over de vulling, rol de loempia’s nu op. Bestrijk het uiteinde met een beetje olijfolie en rol goed dicht. Bewaar in de koelkast. Je kunt de loempia's maximaal 1 dag vooraf maken.

  5. 5

    Maak de saus. Schil de gember en rasp ‘m fijn. Pel en plet de knoflook. Verwijder de pitjes van de chilipeper en hak ‘m fijn. Meng de suiker met 4 el water. Voeg de gember, knoflook, de chilipeper, de vissaus, de sojasaus en het limoensap toe en roer goed. Voeg nog 1 à 2 eetlepels water toe indien nodig. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  6. 6

    Verwarm het frituurvet tot 175-180°C en frituur de loempia’s tot ze goudbruin zijn. Serveer ze met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Loempia met eend en peterseliewortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!