Pappardelle met schorseneren, winterpostelein en truffel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pappardelle met schorseneren, winterpostelein en truffel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pappardelle zijn pastalinten van meer dan een centimeter breed. Je kunt ze vervangen door tagliatelle, linguine of andere pastalinten. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de schorseneren, schrob ze schoon met een borsteltje onder stromend water en schil ze. Doe ze meteen in een grote pot ijskoud water en pers er een citroen bij uit om te voorkomen dat ze verkleuren.

  2. 2

    Kook de schorseneren beetgaar in zo’n 20 minuten. Giet af, snij ze in stukken van ongeveer 5 centimeter lang en bak de stukjes even op in wat boter. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pappardelle beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hou een beetje van het kookvocht apart voor de saus. Roer de mascarpone samen met wat kookvocht en de postelein door de pasta. Zet op het vuur zodat alles warm wordt en de postelein slinkt.

  4. 4

    Hussel de schorseneren door de pasta en verdeel alles over de borden. Werk af met enkele blaadjes verse postelein, fijngeraspte of geschaafde truffel, wat olijfolie en geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de schorseneren, schrob ze schoon met een borsteltje onder stromend water en schil ze. Doe ze meteen in een grote pot ijskoud water en pers er een citroen bij uit om te voorkomen dat ze verkleuren.

  2. 2

    Kook de schorseneren beetgaar in zo’n 20 minuten. Giet af, snij ze in stukken van ongeveer 5 centimeter lang en bak de stukjes even op in wat boter. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pappardelle beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hou een beetje van het kookvocht apart voor de saus. Roer de mascarpone samen met wat kookvocht en de postelein door de pasta. Zet op het vuur zodat alles warm wordt en de postelein slinkt.

  4. 4

    Hussel de schorseneren door de pasta en verdeel alles over de borden. Werk af met enkele blaadjes verse postelein, fijngeraspte of geschaafde truffel, wat olijfolie en geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.